een foto verhaal van zeven dagen (plus n) Schepping

1969

Er gebeurde veel in die jaren en het gebeurde snel en hevig. De waanzin van volkeren moord, onderdrukking en oorlog (Biafra, Praag, Israel maar vooral toch Vietnam), de moorden op Robert Kennedy en Martin Luther King en de dreiging van de BOM.

Maar er kwam ook een tegenstroom op gang. De mallemolen van kunst en cultuur, de kakofonie van Provo en de studenten opstanden. Flower power, sexuele vrijheid, Dolle Mina's, Woodstock, hasj, de musical Hair en Pink Floyd. In die tijd ontwikkelde zich het boek van de drie makers,

Berend, de dichter Len, het model Wim, de fotograaf

Ook wij maakten grote en ingrijpende persoonlijke veranderingen mee. Oude waarden wankelden. We begonnen ons te bevrijden van het keurslijf van burgerlijkheid, kerk en hun moraal. Late avonden met nieuwe vrienden. Kaasfondue, Pinard en Liesbeth List. We bleven de hele nacht op voor de eerste landing op de maan.

Wij vonden toen een manier om onze creatieve energie en talenten -schrijven, modelleren en fotografie- verder te ontplooien en tot uitdrukking te brengen. Het boek is tot stand gekomen ondanks, maar ook dankzij die tijd. Het was een lange weg, maar ook een mooie weg. Noem het de verwoording van een foto van een pose.

1996

We hadden een reunie en vierden het feit dat het boek nu in digitale vorm op de web is.


Berend, Len and Willem 27 jaar later

The Last Day, start reading it now